Wat zijn goede gebruikersnamen en hoe maak je ze aan (2023)

Eerste indrukken zijn belangrijk. Als zodanig kan het kiezen van goede gebruikersnamen uw branding versterken en nieuwe bezoekers naar uw sociale media-accounts trekken. Tegelijkertijd moet u ervoor zorgen dat uw gebruikersnaam en wachtwoord veilig zijn om het risico op hacking te minimaliseren. Het kan een uitdagende taak zijn, aangezien er al veel pakkende gebruikersnamen in gebruik zijn.

In dit artikel geven we tips voor het genereren van een goede en veilige gebruikersnaam voor uw website, samen met uw aanwezigheid op socialemediagiganten zoalsTikTok, Instagram of Twitter.

Laten we gaan!

Inhoudsopgave

 • 1Waarom het kiezen van een veilige gebruikersnaam cruciaal is voor uw online veiligheid
  • 1.1Hoe u een sterk wachtwoord kiest voor uw gebruikersnaam
 • 2 Goede gebruikersnamen vinden voor openbare netwerken
  • 2.1 Goede gebruikersnaamgeneratoren om u te helpen de perfecte handgreep te creëren
 • 3Conclusie
(Video) HOE MAAK IK EEN GOEDE INSTAGRAM BIOGRAFIE

Waarom het kiezen van een veilige gebruikersnaam cruciaal is voor uw online veiligheid

Uw gebruikersnaam kan de perceptie beïnvloeden, maar kan ook uw veiligheid in gevaar brengen. U gebruikt bijvoorbeeld uw oude schoolbijnaam voor uw Facebook-account, uw online bankieren - alles. Helaas maakt deze praktijk het voor hackers gemakkelijker om u te volgen en uw informatie te stelen.

Enkele van de meest voorkomende fouten zijn het gebruik van delen van uw echte naam in combinatie met persoonlijke gegevens, zoals 'JoeSmith1990'. Een potentiële hacker kan deze gebruikers-ID gemakkelijk raden, waardoor het voor hen gemakkelijker wordt om in te breken in uw accounts. Andere praktijken die u moet vermijden, zijn het kiezen van gebruikersnamen die identiek zijn aan uw e-mailadres of het gebruik van woorden die kunnen wijzen op een wachtwoord, zoals 'klop-klop'.

Goede gebruikersnamen kunnen fungeren als een extra beveiligingslaag, dus het is slim om er een zorgvuldig uit te kiezen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een gebruikersnaam voor kritieke accounts zoals uw online bankieren:

 • Gebruik dezelfde gebruikersnaam niet meerdere keren opnieuw.
 • Gebruik geen woorden die verband houden met uw hobby of uw woonplaats - cybercriminelen kunnen ze raden op basis van uw openbare informatie die beschikbaar is op sociale media. Een uitzondering op deze regel is wanneer u gebruikersnamen maakt voor openbare accounts, die we zo meteen zullen bespreken.
 • Gebruik nooit delen van uw telefoon of burgerservicenummer.
 • Hergebruik geen delen van uw e-mailadres - hackers kunnen gemakkelijk inbreken in uw e-mail, waardoor uw contacten ook worden blootgesteld aan hackrisico's.
 • Niet gebruiken'admin' als gebruikersnaamin WordPress – verander het altijd in iets anders.

Merk op dat als je een slechte gebruikersnaam hebt gekozen in WordPress, er een gemakkelijke manier is om dit recht te zetten. Wijzig het eenvoudig handmatig met behulp van deZoek- en vervangfunctiein uw WordPress-database. Het is echter een goede gewoonte om dit vanaf het begin goed te doen.

Hoe u een sterk wachtwoord kiest voor uw gebruikersnaam

Zelfs als u moeite doet om uw gebruikersnaam te verbergen, kunnen hackers er uiteindelijk achter komen. Kies daarom ook een sterk wachtwoord om te voorkomen dat criminelen uw accounts kapen. Preventie is in dit geval de beste remedie, dus het is slim om uw gebruikersnaam verstandig te kiezen en deze te combineren met een moeilijk te raden wachtwoord.

Net als bij het maken van gebruikersnamen, hier is wat uzou niet moetendoen bij het maken van wachtwoorden:

(Video) NT2 DigiD? Overheid? BSN?😱Wat heb je nodig, hoe maak je een DIGID? deel 1 #learndutch #culture

 • Gebruik niet uw achternaam of andere persoonlijke gegevens die gemakkelijk te raden zijn.
 • Vermijd persoonlijke connecties, zoals de naam van uw kind.
 • Gebruik geen woorden die verband houden met je hobby's.
 • Gebruik nooit 'trope-achtige' uitdrukkingen, zoals 'wachtwoord', 'qwerty' of iets voor de hand liggend.

Een goede gewoonte is om wachtwoordzinnen te gebruiken die spaties, hele woorden of cijfers bevatten. Als je vastzit, kun je tools gebruiken zoalsSterke wachtwoordgenerator. Als u zich zorgen maakt over het onthouden van uw gekozen wachtwoord, kunt u het opslaan in apps zoalsBitwardenofNoord pas- beide geweldig om uw logins bij te houden.

Houd er echter rekening mee dat sterke wachtwoorden niet noodzakelijkerwijs uit karakters hoeven te bestaan ​​die voor een mens onmogelijk te onthouden zijn. Terwijl het op de voorgrond kwam door deXKCD webcomic, staat pure lengte erom bekend dat het een wachtwoord moeilijk te kraken maakt, ongeacht de samenstelling ervan.

Jezelf verantwoordelijk houden voor je cyberbeveiliging is één ding. Als u echter een WordPress-site beheert met meerdere bijdragers, klanten of hele teams die toegang hebben tot uw site, heeft u een andere verantwoordelijkheid. In deze gevallen kunt u sterke wachtwoorden afdwingen met plug-ins zoalsBeheerder wachtwoordbeleidof zelfs introducerenTwee-factor-authenticatie (2FA)over de hele linie.

Goede gebruikersnamen vinden voor openbare netwerken

Het kiezen van een zeer obscure gebruikersnaam voor uw sociale media-accounts is misschien niet ideaal voor uw merkstrategie of online beveiliging. Integendeel, een uitstekende openbare gebruikersnaam moet gemakkelijk te onthouden en gemakkelijk te lezen zijn. Helaas zijn er al veel geschikte pakkende namen in gebruik. Zelfs beroemdheden uit de 'A-lijst' moeten met alternatieve oplossingen komen:

Wat zijn goede gebruikersnamen en hoe maak je ze aan (1)

Gelukkig kunt u mogelijk een gebruikersnaam terugvorderen wanneer een account een bepaalde tijd inactief is geweest, ofinbreuk maakt op het auteursrecht. echter, dekraakbeleidkan voor elk socialemedianetwerk anders zijn en er is geen garantie dat een gebruikersnaam wordt vrijgegeven.

(Video) Hoe verzin je een goede YouTube naam 2019 - YouTube kanaal naam verzinnen Hoe verzin ik beste naam

Om een ​​goede gebruikersnaam voor sociale media te kiezen die zowel uniek als pakkend is, moet u eerst het doel van uw account identificeren. Volledige namen zijn geweldig voor een persoonlijk profiel, vooral voor het samenstellen van een professioneel zelfbeeld. U kunt zelfs woorden toevoegen als 'echt', 'officieel' of een extra initiaal (zoals de schrijver @StephenRCovey).

Zakelijke accounts moeten daarentegen zo dicht mogelijk bij de naam van uw merk blijven en consistent zijn op elk kanaal waarop u zich bevindt. Een slimme manier om uzelf te onderscheiden, is door zoekwoorden te gebruiken die van toepassing zijn op uw bedrijf, zoals @JaneSmithWriter, of uw locatie om het bereik te maximaliseren.

Hetzelfde concept is van toepassing op accounts met beheerde inhoud. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, kan uw publiek u helpen ontdekken. Als u bijvoorbeeld op Instagram naar 'katten' zoekt, worden @dailycatclub, @cats_of_instagram en tal van andere specifieke gebruikers geretourneerd.

Probeer ten slotte woorden te bedenken die herkenbaar zijn voor uw potentiële volgers, maar ook gemakkelijk te lezen en zo kort mogelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld 'budgettering' gebruiken als je content over budgettips gaat, of 'minimalistisch' als je kanaal over afvalvermindering gaat. Als je geen specifiek publiek in gedachten hebt, kunnen je hobby's en spelen met rijmpjes of grappige bijvoeglijke naamwoorden lonend zijn.

Goede gebruikersnaamgeneratoren om u te helpen het perfecte handvat te creëren

Als je nog steeds vastzit, kun je waarde vinden in het willekeurig (of semi-willekeurig) genereren van gebruikersnamen. Er zijn een heleboel beschikbare opties, waarvan sommige zo oud zijn als het internet zelf.

Hoewel een snelle zoekopdracht waarschijnlijk een groot aantal tools zal opleveren, zijn sommige geschikter dan andere. Hier is een korte lijst van vijf goede gebruikersnaamgeneratoren, samen met hun beste gebruik.

(Video) Hoe Instagram gebruikersnaam veranderen?

 • LastPass.Deze tool helpt u bij het genereren van een veilige gebruikersnaam voor uw gevoelige, privé- of anderszins niet-openbare accounts. Als zodanig lijkt het meer op een wachtwoordgenerator, met minder leesbare resultaten voor mensen.
 • NordPass.Deze generator helpt je een gebruikersnaam te vinden die geschikt is voor sociale media. Ook kun je direct de beschikbaarheid checken, handig als je langs potentiële kandidaten fietst.
 • Naam generator.Als u op zoek bent naar een grappige en gedenkwaardige gebruikersnaam, kan deze tool u helpen. Hoewel de informatie waar het om vraagt ​​mogelijk onthullend kan zijn, jijkanvul de velden met willekeurig gegenereerde gegevens.
 • SpinXO.Deze generator is een ander leuk hulpmiddel voor gebruikersnamen en stelt mogelijke gebruikersnamen voor op basis van de ingestelde criteria. Net als bij de naamgenerator kan het mogelijk persoonlijke informatie openbaar weergeven, dus neem even de tijd om te beslissen welke informatie u bereid bent de tool te geven.
 • Bedrijfsnaamgenerator.Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste bedrijfsnaam voor je merk, probeer dan deze tool! Het is een van de meest gelikte tools die beschikbaar zijn en wordt ook geleverd met een gids om u te helpen bij het kiezen van een geweldige gebruikersnaam. Natuurlijk wil je misschien geen gegenereerde naam voor je bedrijf gebruiken zonder wat extra aanpassingen, maar het is een geweldige kickstart.

Ten slotte, hoewel het genereren van uw gebruikersnaam belangrijk is, moet uw wachtwoord nog steeds veilig zijn. Vergeet daarom niet om uw gebruikersnamen te koppelen aan unieke en veilige wachtwoorden, zoals we in de vorige secties hebben beschreven.

Conclusie

Het vinden van goede gebruikersnamen kan moeilijk zijn. U moet uw gebruikersnaam beveiligen, nadenken of deze geschikt is voor uw merk en beslissen of deze gedenkwaardig is voor uw publiek. Met miljoenen gebruikers van sociale media die momenteel online zijn, lijkt het vaak alsof de beste gebruikersnamen zijn opgepikt.

Gelukkig kun je nog iets unieks bedenken. Dit artikel heeft openbare versus privé-gebruikersnamen besproken, heeft enkele tips doorgenomen om goede gebruikersnamen te maken en heeft gesproken over de verschillende vereisten die u kunt overwegen. Als je helemaal vastzit, zal het uitproberen van een gebruikersnaamgenerator je gegarandeerd wat inspiratie geven.

Heb je vragen over het maken van een goede gebruikersnaam? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Afbeelding door adichrisworo / shutterstock.com.

FAQs

Hoe maak je een goede gebruikersnaam? ›

Maak een veilige gebruikersnaam aan
 1. Eenvoudig uit te spreken. Vermijd cijfers en speciale tekens.
 2. Eenvoudig te lezen. Vermijd onduidelijke tekens als l, 1, 0 en O.
 3. Alle tekens. Tekencombinaties als !, 7, h, K, en l1.

Waar moet een gebruikersnaam aan voldoen? ›

Gebruikersnaam
 • hoofdlettergevoelig.
 • geen spaties.
 • minimaal 6, maximaal 32 tekens.
 • leestekens (zoals & ^ _ % - ! et cetera) en cijfers zijn toegestaan.

Wat wordt bedoeld met een gebruikersnaam? ›

Een naam die de gebruiker toegang tot iets geeft. Met het intypen van de gebruikersnaam (ook wel inlognaam genoemd) en bijbehorend wachtwoord, krijgt de gebruiker toegang tot een computer, een netwerk, een bepaald programma of een dienst op internet.

Wat is het verschil tussen een gebruikersnaam en een wachtwoord? ›

Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.

Hoe ziet een gebruikersnaam eruit? ›

Vaak is de gebruikersnaam een e-mailadres, maar het kan ook een naam of een willekeurig letter- of cijfercombinatie zijn.

Wat is het aanmaken van een account? ›

Een account is op internet een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang tot een bepaalde afgeschermde dienst krijgt. U kunt bijvoorbeeld een webmailaccount hebben of een account bij een webwinkel. Een abonnement bij een internetprovider wordt ook een account genoemd.

Welke tekens zijn toegestaan in een e mailadres? ›

Speciale tekens

Gebruikersnamen mogen letters (a-z), cijfers (0-9) en punten (.) bevatten. Gebruikersnamen mogen geen ampersand (&), gelijkteken (=), underscore (_), apostrof ('), koppelteken (-), plusteken (+), komma (,), haakjes (<,>) of meer dan één punt (.)

Is login hetzelfde als gebruikersnaam? ›

synoniemen: user ID, username, login name. Naam waarmee toegang kan worden gekregen tot een computer of onderdelen hiervan, bijvoorbeeld tot een bedrijfsnetwerk of het Internet.

Hoe ziet een DigiD gebruikersnaam eruit? ›

Uw DigiD gebruikersnaam is hoofdlettergevoelig en mag ook leestekens of cijfers bevatten. De gebruikersnaam moet voldoen aan 3 voorwaarden: uniek (niemand anders heeft dezelfde gebruikersnaam) minimaal 6, maximaal 32 tekens.

Hoe kun je gebruikersnaam veranderen? ›

De naam veranderen is eenvoudig:
 1. Allereerst open je het Configuratiescherm. ...
 2. Zorg ervoor dat de weergave op 'Categorie' staat en klik op 'Gebruikersaccounts'.
 3. Klik op 'Uw accountnaam wijzigen'
 4. Vul je nieuwe naam in en bevestig door te klikken op 'Naam wijzigen'.
 5. Sluit alle programma's en start de computer opnieuw op.

Waar vind ik mijn accountnaam? ›

Stap 1: Bekijk een overzicht van je gegevens
 1. Ga naar je Google-account.
 2. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy.
 3. Selecteer onder Je opties voor gegevens en privacy de optie Gegevens uit apps en services die je gebruikt. Content opgeslagen vanuit Google-services.

Waaruit bestaat een goed wachtwoord? ›

Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12 is aan te raden). Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01.

Is dit een goed wachtwoord? ›

Ga voor een wachtwoord met minimaal 6 tekens. Of gebruik een lange zin. Zinnen zijn makkelijker te onthouden en voor criminelen moeilijk om te achterhalen. Meer informatie over wat een sterk wachtwoord is, vind je op www.veiliginternetten.nl.

Wat is het wachtwoord van mij? ›

Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen. Verwijderen.

Wat is een leuke naam voor Tiktok? ›

Ga voor je naam of achternaam

Het belangrijkste voordeel is dat je zo gemakkelijker gevonden wordt op het sociale netwerk, vooral als je je naam ook gebruikt op andere sociale netwerken zoals Instagram. Om snel veel views te krijgen, is dit de beste optie.

Welke naam op Instagram? ›

Begin altijd met een herkenbare en unieke naam. Als er teveel mensen op jou lijken dan moeten mensen je hele Instagram username kennen om jou te vinden. Heb je verschillende vestigingen, kijk of je dit zo goed mogelijk in je logo herkenbaar kunt maken want de vestiging staat vaak achteraan.

Welke Instagram namen zijn nog beschikbaar? ›

Deze tool werkt extreem eenvoudig: ga naar Namechk.com, typ de naam in die je wilt controleren, en je resultaten verschijnen daaronder. Bovenin zie je een balk met de internationale domeinnamen die beschikbaar zijn, daaronder alle social media. Zijn ze vrij, dan staat er een groen vinkje en 'available'.

Videos

1. HOE VERZIN JE EEN YOUTUBE NAAM - YOUTUBE NAAM BEDENKEN YOUTUBE NAMEN VERZINNEN KANAAL NAAM BEDENKEN
(Online Video Marketing Academy)
2. Hoe word je bekend op YouTube?
(NOS Jeugdjournaal)
3. Ik verdiende $5500 met TikTok (en dit is hoe)
(Creffie)
4. Hoe maak je een gratis FiveM server? | FiveM Tutorial's #1
(NLXStijn)
5. Hoe Maak Je Een Webshop | eCommerce Tutorial Nederlands
(Ferdy Korpershoek)
6. Hoe maak je een online cursus?
(IMU BV)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 29/07/2023

Views: 6233

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.